Kategoriarkiv: Medieproduktion

Sen att förvärva Värvet

Har börjat 2014 med att lyssna ikapp podcastserien Värvet. Nackdel med att vara sen är känslan att ha missat något. Fördel är att det finns massor att lyssna på.

Det har säkerligen skrivits mycket om Värvet. En egen tanke om vad som gör det bra är.

Programledaren Kristoffer Triumf inleder första avsnittet med att outa sina tillkortakommanden. Han är genomgående öppen med fel och brister vilket även gästerna är. Ebbot Lundberg går så långt att han ber att få ta om hela intervjun eftersom han inte tycker det blev bra. Petter berättar om låtar han inte tyckte blev bra. Samtidigt vågar gäster också vara stolta och nöjda med det de gjort bra. Kombinationen landar i en härlig ärlighet.

Gästerna vågar prata om klasstillhörighet, vilka förutsättningar de gett dem och hur det påverkat dem. Att lyfta klassfrågan kan förhoppningsvis i förlängningen motverka segregation.

Kristoffer frågar flera gäster vad de tjänar. I ett kapitalistiskt samhälle där pengar används som främsta incitament är det viktigt att vara öppen med förutsättningarna. Det blir mer solidariskt än att mörka sin inkomst.

Med avstamp i Värvet ska jag göra en podcastserie med mina elever.